Naslovna

Glazbeni instrumenti najbolje pokazuju svu materijalnu i konstrukcijsku raznolikost koja može postojati među izvorima zvuka. Ta raznolikost jedan je od preduvjeta za izražajno bogatstvo glazbene umjetnosti.

Dobrodošli na službene stranice radionice žićanih glazbala Križanec

Od 2013. godine kada je radionica i istoimena firma službeno otvorena, svakodnevno istražujem područja struke te prikupljena znanja sjedinjujem u svakodnevnom radu.

Glazbala

Bojan Križanec

Ljubav prema glazbi upoznao sam u 12. godini, a svoje znanje iz drvne tehnologije stečeno na fakultetu primjenjujem u građenju i popravku tamburaških instrumenata ne odstupajući uvelike od stručnih i tradicijskih pravila građenja vrhunskih instrumenata.

Majstor graditelj

Upisom na studij drvne tehnologije, 2005. godine na Šumarskom fakultetu u Zagrebu, počinjem istraživati drvo po svim fazama od sadnje do siječe te donosim zaključke da je drvo živa materija i nakon siječe. Također počinjem razmišljati o tehnologijama izrade tamburaških instrumenata proučavajući literature o gradnji violina, gitara i tambura.

Osim izrade novih glazbala, svakodnevno obavljam i sljedeće usluge

Potpunu listu usluga možete pronaći ovdje, a ukoliko želite provjeriti stanje Vašeg instrumenta, možete ispuniti formu ili me direktno kontaktirati.

Restauracije

Svaka restauracija je specifična i zahtjeva dobro promišljanje o korištenju tehnika i vrsta materijala

Popravci

Vjerujem da će moje znanje i iskustvo pomoći Vašem instrumentu da se vrati u stanje ugodno oku i uhu

Ugađanja

Svaki instrument mora biti u potpunosti prilagođen sviraču i njegovim tehnikama sviranja

Zadovoljstvo mojih klijenata